B&B HemeltjeLief ligt tussen de dorpen Hemelum, Bakhuizen en Rijs, vlakbij knooppunten van nationale fiets- en wandelroutes, vlakbij het Rijsterbos en de Gaasterlandse bossen, temidden van de Friese Meren en het IJsselmeer.

 

In Rijs en Oudemirdum zijn meerdere gezellige restaurants te vinden waar je lekker kunt eten. Met mooi uitzicht over het IJsselmeer kunt u voor een lunch, borrel of diner terecht bij Paviljoen 't Mar in Mirns.

 

In Bakhuizen is een Spar supermarkt. In het naastgelegen dorp Koudum is een Poiesz supermarkt, boekenwinkel, drogist, bakker, fietsverhuur, beeldhouwcentrum, verse groentenman, (afhaal)Chinees, snackbar en recreatiegebied waar je kan bowlen, golfen, zwemmen, tennissen.

 

Bij zeilschool de Morra in ons dorp Hemelum kan je terecht voor huur van een (zeil)boot en gelijk de Friese Meren op varen!

 

Vanuit Stavoren is een leuke dagtrip met de veerboot te maken naar Enkhuizen (Noord-Holland). Per fiets zijn de sfeervolle stadjes zoals Hindeloopen, Balk, Sloten, Workum goed voor een sportieve en culturele dagtocht. De grotere Friese steden zoals Bolsward, Harlingen, Franeker, Leeuwarden zijn goed bereikbaar met de auto.