B&B HemeltjeLief ligt tussen de dorpen Hemelum, Bakhuizen en Rijs, vlakbij knooppunten van nationale fiets- en wandelroutes, vlakbij het Rijsterbos en de Gaasterlandse bossen, temidden van de Friese Meren en het IJsselmeer.

 

In Rijs en Oudemirdum zijn meerdere gezellige restaurants te vinden waar je lekker kunt eten. Ook is er mogelijkheid van een bezorgservice voor lekker-eten-aan-huis door de Kruitmolen in Stavoren.

 

In Bakhuizen is een Spar supermarkt. In het naastgelegen dorp Koudum is een Poiesz supermarkt, boekenwinkel, drogist, bakker, fietsverhuur, beeldhouwcentrum, verse groentenman, (afhaal)Chinees, snackbar en recreatiegebied waar je kan bowlen, golfen, zwemmen, tennissen en heerlijk uit eten met uitzicht over de Friese meren.

 

In de nabijgelegen camping is er mogelijkheid om een (electrische) fiets te huren en een kinderzitje of kinderfiets (wel vooraf reserveren). Bij zeilschool de Morra in ons dorp Hemelum kan je terecht voor huur van een (zeil)boot en gelijk de Friese Meren opvaren!

 

Vanuit Stavoren is een leuke dagtrip met de veerboot te maken naar Enkhuizen (Noord-Holland). Per fiets zijn de sfeervolle stadjes zoals Hindeloopen, Balk, Sloten, Workum goed voor een sportieve en culturele dagtocht. De grotere Friese steden zoals Bolsward, Harlingen, Franeker, Leeuwarden zijn goed bereikbaar met de auto.